80% от сметката за парно отива за газ

Дружеството ще въведе нова методика за събиране на задълженията, която ще осигури индивидуален подход към всеки случай

208 ~ 1 мин. четене
Автор: Димитър Вучев

80% от сметката за топлинна енергия отива за природен газ, а само 20% - за „Топлофикация-София”. Това заяви Стоян Цветанов, изпълнителен директор на топлинното дружество при представянето на бизнес плана на „Топлофикация - София” за 2013 г. пред Столичния общински съвет (СОС). 

Цветанов заяви, че ръководството на дружеството може да повиши събираемостта, като пристъпването към събиране на вземания по съдебен ред ще е последната мярка в политиката на компанията. 

През изминалата седмица кметът на София Йорданка Фандъкова обяви, че е сезирала икономическа полиция и прокуратурата заради непотърсените от страна на „Топлофикация-София" задължения. 

Дружеството ще въведе нова методика за събиране на задълженията, която ще осигури индивидуален подход към всеки случай - от напомнящо писмо, през телефонно обаждане и лична среща за изготвяне на индивидуален погасителен план. През миналата година са сключени над 2500 споразумения за разсрочване на натрупаните задължения за над 6 млн. лв.

"Топлофикация-София" подготвя и актуализирана програма за поощряване на клиентите си, поискана с решение на СОС от 28 февруари 2013 г. Към днешна дата близо 74% от абонатите на дружеството са коректни в рамките на закона. За тях дружеството ще търси още възможности за насърчаване и улесняване заплащането на сметките.

Подкрепи Economic.bg