АПИ дава 600 хил. лв. да разбере доволни ли сме от пътищата ни

Поръчката ще се плати по ОП „Транспорт“

236 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) ще даде 600 хил. лв. за социологическо проучване на тема доволни ли са българите от качеството на пътищата в страната. Това показва проверка на „Преса“ в портала за обществени поръчки, където е публикувано обявлението. Поръчката ще се плати по ОП „Транспорт“ , а заданието е одобрено от Световната банка, с която агенцията има договор за консултантски услуги от октомври 2012 г., пише още изданието.

Социологическата фирма, която спечели конкурса, ще трябва да направи 8-месечно изследване за „удовлетвореността на ползвателите на пътищата“ . Фирмата ще анкетира 800 души във всеки от шестте района за планиране страната през летния и зимния сезон.

Все още не ясно как ще се анкетират хората – по телефона или лично. Анкетата ще включва въпроси за качеството на пътя, поддръжката през зимата, задръстванията, репутацията на пътната агенция. Идеята е да се измерят обществените възприятия за мрежата и услугите, предоставяни на ползвателите.

Изпълнителите на проекта трябва да изготвят доклад от 30 страници, който да съдържа обобщените данни с ключови графики и диаграми. Фирмата ще има за задача и да организира представяне на изследването на семинари и програма за обучение на служители от АПИ, които ще ръководят други проучвания. Предвижда се подобни проучвания да се правят на всеки две години, за да се проследи удовлетвореността на българските шофьори и пътници.

Подкрепи Economic.bg