АПИ с нова мярка срещу оскъпяването на държавните проекти

Компаниите ще извършват задължително обследване на обектите, преди да подадат офертите си в тръжните процедури

7438 ~ 1 мин. четене

Преди да бъдат подадени офертите в тръжните процедури, обектите задължително ще бъдат обследвани. Това каза председателят на Агенция "Пътна инфраструктура" Лазар Лазаров, предаде Mediapool. Целта според него е да се сложи край на "извънредните" поскъпвания, които после фирмите искат заради пропуски в проектната документация

Освен специалистите на компаниите кандидати, задължително на обекта ще ходи и комисията, която приема документацията. По думите на Лазаров този начин на работа ще се използва при избора на изпълнители за ремонт на трите моста по магистралите "Тракия" и "Хемус".

Вчера стана ясно, че девет фирми са допуснати до по-нататъшното участие в процедурата за ремонта на трите виадукта по двете магистрали. След първата пресявка на фирмите от надпреварата отпадна единствено варненската фирма "Пътища и мостове".

За аварийния ремонт на два виадукта на магистрала "Тракия" и един на "Хемус" правителството отпусна 43 млн. лв. Средствата бяха взети от парите за ремонт на шосета по програма "Транзитни пътища V".

Плановете на пътната агенция са най-късно до края на август да има избран изпълнител на трите обекта, като строителството им трябва да започне през септември.

Подкрепи Economic.bg