Amazon атакува пазарите с 3D смартфон

Потребителите на новото устройство ще виждат триизмерно изображение, без да слагат специални очила

3581 ~ 1 мин. четене

Интернет гигантът Amazon планира шумно навлизане на пазара за смартфони. Американската компания подготвя революционен 3D модел, който показва плаващо над екрана изображение. За това съобщава TechNews, позовавайки се на публикация на The Wall Street Journal.

3D смартфонът се очаква на пазара в близките месеци. Заедно с него компанията на Джеф Безос ще пусне и аудиоплейър, доближавайки се още повече до модела на Apple. По-рано, от позицията на най-голям доставчик на е-книги и четци за тях, Amazon атакува сегмента на таблетите.

Потребителите на новото устройство ще виждат триизмерно изображение, без да слагат специални очила. В допълнение, те ще могат да управляват смартфона с очите си, благодарение на технология, подобна на тази в Samsung Galaxy S4.

Същевременно, Amazon работи по създаване на евтин мобилен плейър за възпроизвеждане на поточно аудио от сървърите на компанията. Носят се слухове, че компанията ще предложи скоро и телевизионна приставка за поточно видео.

Смартфонът и ТВ приставката са само два от продуктите, залегнали в мащабен проект, възложен на Lab126 Amazon в Купертино. Там се разработват устройства с кодови наименования A, B, C и D. Засега няма официална информация от Amazon за новите продукти.

Подкрепи Economic.bg