Американският флот се сдоби с нов шпионски самолет

Основната новост при MQ-4C Triton е супермодерната радарна система, която покрива напълно 360 градуса и няма равна на себе си сред останалите дистанционно управлявани шпионски самолети

Northrop Grumman представи първия MQ-4C Triton, който ще извършва морско разузнаване и подслушване. Самолетът е безпилотен и се управлява дистанционно, съобщава Gizmodo. Той е и новото шпионско попълнение в Американският флот.

Основната задача на машината ще бъден да подава информация за разположението на вражеските сили, да докладва за нанесените щети, да шпионира над ключови пристанища и да осъществява логистична поддръжка при военните мисии, осъществявани от военноморския флот.

Големината на Triton от крило до крило е цели 40 метра. Модерният шпионски самолет може да осъществява изключително продължителни полети. За една мисия той може да прелети разстояние, равно на пет обиколки на Земята.

Основната новост при MQ-4C Triton е супермодерната радарна система, която покрива напълно 360 градуса и няма равна на себе си сред останалите дистанционно управлявани шпионски самолети.

Мощните сензори ще позволят на Американския флот да изпълнява задачите си по-ефективно и прецизно.

Коментари: 0