Apple е на път да сбъдне "китайската си мечта"

Според The Wall Street Journal на 18 декември ще бъде обявено, че Apple и China Mobile са постигнали споразумение за разпространение на iPhone

56 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Технологичният гигант Apple е на път да сбъдне "китайската си мечта" и да навлезе сериозно на пазара на смартфони в най-многолюдната държава. От години американската компания се опитват да сключи договор за разпространение с най-големия телеком на света - China Mobile, и като че ли вече е успяла.

На сайта на телекомуникационната компания има съобщения за задаващ се "нов бранд", който ще бъде представен на пресконференция, планирана за 18 декември. Според The Wall Street Journal тогава ще бъде обявено партньорството с Apple.

Apple създаде евтиния iPhone 5C именно с идеята да навлезе на китайския пазар. Усилията обаче са насочени към China Mobile, който има 760 млн. абоната. Досега мобилният оператор отказваше да работи с американската компания и предпочиташе да разпространява устройствата с Android. Телекомът дори предпочете да работи с Nokia и моделите Lumia, пред смартфоните на Apple.

Развиващите се пазари са изключително важни за производителите на смартфони. Държави като Китай, Индия и Индонезия са новите цели, заради огромното си население и слабото навлизане на мобилни технологии. Тези пазари се смятат за изключително печеливши в близко бъдеще, което означава, че борбата за потребителите там ще е жестока.
Подкрепи Economic.bg