Apple може да представи iRadio до седмица

По информация на CNET технологичната компания вече е приключила преговорите с Warner Music Group и тяхното издателско звено - Warner/Chappell Music

3608 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Дългоочакваната интернет радио услуга на Apple - iRadio може да бъде представена на 10 юни, по време на Worldwide Developers Conference (WWDC) в Сан Франциско. Според информация на CNET технологичната компания вече е приключила преговорите с Warner Music Group и тяхното издателско звено - Warner/Chappell Music.

Новината идва месец, след като компанията постигна друга подобна сделка с Universal Music. Преговорите с третият голям играч - Sony, все още текат. Според вестник New York Times обаче датата за стартиране на iRadio вече наближава.

Очакванията на наблюдателите са iRadio да бъде услуга за стрийминг на музика, подобен на Pandaora. То ще се предлага в два варианта - безплатен с реклами и платен без рекламиране. От Apple работят върху концепцията от миналото лято, но проектът се забавя поради пречки с лицензионните такси на музиката, което се притежава от големите звукозаписни компании.

Подкрепи Economic.bg