Apple отлага пускането на iTV

Проблеми c производителите от LG и Sharp обаче налагат ревизиране на сроковете

164 ~ 1 мин. четене
Автор: Димитър Вучев

Apple ще отложи пускането на „интелигентния” си телевизор iTV за 2014 г. Това прогнозира Питър Мисек, анализатор от Jefferies & Co., цитиран от специализираният портал PCMag.

По-ранните прогнози на Jefferies & Co. гласяха, че високотехнологичният телевизор трябва да бъде представен през март 2013 г., а продажбите да започнат през октомври. „Проблеми c производителите от LG и Sharp обаче налагат ревизиране на тези срокове”, отбелязва анализаторът.

„Предполагахме, че развитието на софтуерната екосистема на Apple ще бъде достатъчно за стимулиране на търсенето. Последните информации обаче свидетелстват, че компанията не иска да заобиколи хардуерната част”, коментира още Мисек. По неговите думи, телевизорът ще предложи дисплей с резолюция Ultra HD, но това няма да го направи „астрономически” скъп.

Питър Мисък прогнозира и вероятността Apple да пусне своя ръчен часовник iWatch през 2013 г., като според него тя е 50%. Високотехнологичната джаджа ще има 1-инчов екран и ще се търгува на цена от около 200 долара.

Подкрепи Economic.bg