Apple патентова стъклени стълбища

Компанията получи правата за цилиндрична стъклена архитектура

396 ~ 1 мин. четене

Магазинът на технологичния гигант Apple в Сингапур е храм за всички, които следват активно продуктите на „Ябълката”. Сега компанията получи патент за гигантски стъклен цилиндър, който ще е в основата на магазина там.  Стълбището се състои от стъклена тръба, която е извита и изградена от стъклени стъпала около нея. Стъкленият цилиндър води до подземната централа на компания.

Патентът на Apple обхваща не само дизайна на стъкления вход, но също и вида на стъкло и строителните техники. Проектът е дело на архитектът Болин Джаксън, който е автор на визията на няколко магазина на Apple в Ню Йорк. Фирмата също така обмисля подобни цилиндрични дизайни и за бъдещите магазини.

Компанията е известна с битката за патенти. Наскоро Apple получи дългоочаквания патент за дизайн на устройство с контур във формата на правоъгълник със заоблени ъгли. Документът бе издаден от бюрото по патенти и търговски марки на САЩ. Формулировката е много широка и касае практически всички таблети.

И досега компанията притежаваше патенти за дизайн на таблети, в които освен „правоъгълник” и „закръглени ъгли" фигурираха и други елементи от дизайна като бутон „Home". Новият патент игнорира тази „частност” – в него се говори само за контурите на таблета.

Подкрепи Economic.bg