Audi представи бронирана A8 L Security

Компанията вече приема поръчки за седана, който ще се продава от 2015 година

408 ~ 1 мин. четене

Ауди разкри подробности за дългоочакваната бронирана лимузина A8 L Security, която не бе показана в цялата серия на А8, представена преди дни на автоизложението в Детройт. Седанът е изработен от поделението на германската компания за бронирани коли и е предназначено за хора, нуждаещи се от охрана или за правителствени сили по сигурността, пише motorauthority.com. 

На пръв поглед колата по нищо не се различава от обикновения седан A8 L. Външността е от подсилен алуминий, добавени са елементи като топлоустойчива бронирана стомана, арамидиеви тъкани, керамика, специална алуминиева сплав и мулти ламинирано стъкло. Повечето от тези елементиса правени на ръка в защитена производствена зона. На специално обучени работници е отнело 450 часа да сглобят купето, преди то да бъде изпратено във фабриката, където се асемблира моделът А8.

Моделът, чиято дължина достига цели 5,27 метра, а междуосието - 3,12 м, се предлага с избор от два бензинови двигателя. По-малкият - V8 4.0 TFSI, доставя 435 к.с. и 600 Нм. С него лимузината спринтира от място до 100 км/час за 7,5 секунди, като изразходва средно по 10,9 л/100 км.

 

 

Коментари: 0