Австралия налива още пари в автомобилния сектор

Правителството обеща 177 млн. долара за автомобилната индустрия в страната

240 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Австралийското правителство обеща нови 200 млн. австралийски долара (177 млн. долара) за автомобилната индустрия в страната. Целта е да се подпомогне страдащия от кризата сектор и да се позволи по-плавен преход след края на бума на минния сектор, пише Economic Times.

"Средствата биха подсигурили стабилното бъдеще на автомобилния сектор и ще продължи да предоставя високоплатени работни места в Австралия", коментира министърът на промишлеността Ким Кар. "Автомобилната индустрия разкрива хиляди работни места за висококвалифицирани служители, милиарди долари от износ, инвестиции и печалби от проучване и развитие в сектор", добавя той.

Данните на правителството показват, че автомобилният сектор предоставя директно работа на около 50 хил. души в Австралия и индиректно на още 350 хил. души.

В разгара на кризата Камбера осигури 3.2 млрд. австралийски долара за сектора. Те обаче се оказаха недостатъчни и автомобилопроизводството в страната продължава да страда от слабо търсене.

Ким Кар заяви, че води разговори с производителите, за да се установи как допълнителните пари ще помогнат в най-голяма степен на сектора.

Подкрепи Economic.bg