Австрийци, испанци и италианци питали за БДЖ

Досега обяче нямало запитване от руските железници за "Товарни превози", твърди директорът на Агенцията за приватизация Емил Караниколов

Запитвания за приватизацията на Товарни превози вна БДЖ от турски и руски инвеститори досега не е имало в Агенцията за приватизация. Това обяви изпълнителнитя директор на ведомството Емил Караниколов пред БНР по повод информациите в наши и руски медии, че „Российские железние дороги” са заявили желание да купят превозвача.

Утре ще се състои среща между ръководството на Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол и синдикатите в БДЖ, за да се коментират изискванията към потенциалните купувачи. Възможно е в понеделник, 23 април, да бъде уточнено каква ще е процедурата за продажба и изискванията към купувачите.

Засега в АП е имало запитвания относно "Товарни превози" само от австрийски, испански и един италиански инвеститори, каза още Караниколов.  Той изрази надежда, че процедурата по избор на купувач на дружеството ще приключи през септември.

В понеделник ще се разглежда още обявяването на процедура за продажба на ИПК "Родина", както и нова процедура за "Техноекспортстрой". Търгът за последното дружество бе отменен, след като нито един от кандидатите, купили документи за участие, не внесе книжа, че отговаря на изискванията за търга.

Коментари: 0