Австрийци, испанци и италианци питали за БДЖ

Досега обяче нямало запитване от руските железници за "Товарни превози", твърди директорът на Агенцията за приватизация Емил Караниколов

6988 ~ 1 мин. четене

Запитвания за приватизацията на Товарни превози вна БДЖ от турски и руски инвеститори досега не е имало в Агенцията за приватизация. Това обяви изпълнителнитя директор на ведомството Емил Караниколов пред БНР по повод информациите в наши и руски медии, че „Российские железние дороги” са заявили желание да купят превозвача.

Утре ще се състои среща между ръководството на Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол и синдикатите в БДЖ, за да се коментират изискванията към потенциалните купувачи. Възможно е в понеделник, 23 април, да бъде уточнено каква ще е процедурата за продажба и изискванията към купувачите.

Засега в АП е имало запитвания относно "Товарни превози" само от австрийски, испански и един италиански инвеститори, каза още Караниколов.  Той изрази надежда, че процедурата по избор на купувач на дружеството ще приключи през септември.

В понеделник ще се разглежда още обявяването на процедура за продажба на ИПК "Родина", както и нова процедура за "Техноекспортстрой". Търгът за последното дружество бе отменен, след като нито един от кандидатите, купили документи за участие, не внесе книжа, че отговаря на изискванията за търга.Подкрепи Economic.bg