БСП в район „Витоша“ поиска оставката на Станишев

Причината за поисканата оставка е изборът на Делян Пеевски за председател на ДАНС

220 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Структурата на БСП в столичния район „Витоша“ поиска оставката на лидера на БСП Сергей Станишев и ръководеното от него Изпълнително бюро в приета единодушно декларация до Националния съвет на левицата. Решението е било подкрепено от всички 22-ма партийни секретари на основни партийни организации. Това каза председателят на съвета в район „Витоша“ Страхил Ангелов пред „Фокус“.

Причината за поисканата оставка е изборът на Делян Пеевски за председател на ДАНС. В декларацията се казва, че изборът на Пеевски е „политически неадекватен акт, взривил общественото мнение и разклатил доверието в правителството, подкрепено от БСП“, поясни още Ангелов.

Районният съвет настоява за спешно свикване на извънредно заседание на Националния съвет на партията, с присъствието на премиера Пламен Орешарски. От районната структура на левицата настояват за обяснение на неадекватните действия на ръководството на партията и парламентарната група.

Членовете на районния съвет в район „Витоша“ са отправили упрек в декларацията и към народния представител и председател на РС на БСП „Витоша“ Страхил Ангелов, заради гласуването  му в петък в пленарната зала. 

Подкрепи Economic.bg