Банка Пиреос и UNICEF с първа награда на CSR Awards

Наградите се провеждат за първи път в България и са организирани от Българската мрежа на Глобалния договор на ООН

368 ~ 1 мин. четене

Съвместният проект на Банка Пиреос България и UNICEF - „БЛАГОДЕТЕЛ“ спечели първа награда в категория „Големи предприятия“ на Европейските отличия за корпоративна социална отговорност „Вдъхновяващи партньорства за иновации и промяна“. Наградите се провеждат за първи път в България и са организирани от Българската мрежа на Глобалния договор на ООН.

Наградата беше връчена на Емил Ангелов, заместник-главен изпълнителен директор на Банка Пиреос България и на Таня Радочой, представител на UNICEF за България от Патрик О`Мейра, директор на Business in the Community. Отличените компании ще представят страната ни на общоевропейска церемония на European CSR Awards, която ще се проведе в Брюксел през месец юни.

„Ние вярваме, че когато човек помага от сърце, жестът му има силата да променя съдби. Тази награда е чест и отговорност, която ни задължава в началото на третата година на нашето партньорство с UNICEF да поемем ангажимент за дългосрочно сътрудничество, което сме сигурни, че ще доведе до реални промени в нашето общество“, коментира Ангелов.

Програмата „БЛАГОДЕТЕЛ“ на Банка Пиреос България и UNICEF България работи вече трета година. Целта ечрез дарение през дебитни и кредитни карти на банкатада бъде осигурена подкрепа за проектите на UNICEF, за да могат българските деца да растат здрави, образовани, информирани, социално активни и в сигурна семейна и обществена среда. Същевременно програмата подпомага популяризирането на редовното дарителство и изграждането на зряла дарителската култура в България.

Подкрепи Economic.bg