Барак Обама обеща да даде тласък на икономиката

Нашите усилия ще са насочени към постигането на икономически растеж и създаването на нови работни места, каза американският президент пред Конгреса

116 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

В годишната си реч за състоянието на съюза пред Конгреса, президентът на Съединените американски щати (САЩ) Барак Обама призова за подкрепа на действията на правителството за съживяване на слабата икономика на САЩ, предаде BBC.

В изказването си пред Камарата на представителите, Обама призова да се даде тласък икономическия растеж на Америка с "процъфтяващата средна класа". "Вече сме разчистили развалините от кризата и уверено можем да заявим, че нашият съюз в силен", каза Барак Обама. Сенаторът от републиканската партия Марко Рубио призова американския президент да се откаже от "манията" за повишаване на данъците.

"Нашите усилия ще са насочени към постигането на икономически растеж и създаването на нови работни места", обеща Барак Обама. Президентът на най-голямата икономика в света предложи реформи за намаляване на разходите на медицински грижи и федерална програма за здравеопазване за пенсионерите. В речта си Обама настоя за инвестиции в инфраструктура, зелена енергия и образование.

Той призова Конгреса да одобри повишаването на минималната работна заплата и поиска законодателството, което да гарантира равно заплащане за жените и мъжете.

Подкрепи Economic.bg