Басейн без пари за Деня на детето

От утре столичните къпални отварят врати за посетители

10055 ~ 2 мин. четене

Басейн без пари ще зарадва столичните хлапета на 1 юни. На връх Деня на детето любимата на софиянци къпаля "Диана" в Дианабад ще отвори врати. По стара традиция в първия ден на юни малчуганите ще могат да се забавляват и да спортуват в открития басейн без пари. Иначе през лятото възрастните ще броят по 5 лева вход за басейна през седмицата и с левче отгоре за плаж през почивните дни.

Децата до 12 г. пък ще спортуват и събират тен срещу 3 лева през жежките дни, без значение дали са делнични или празнични. Къпалнята "Диана" разполага с 3 басейна - един за скокове и два с олимпийски размери. Цяло лято 15 професионални спасители ще бдят за летовниците във водата.

Търсещите разхлада в жегата ще могат да се поглезят и срещу петолевка да си вземат шезлонг с чадър. Професионални треньори пък ще открият през летните месеци и школи за плуване и скокове във вода, за да могат хлапетата да спортуват през ваканцията.

Басейнът в СПА комплекс "Банкя палас" също се стяга да отвори врати в началото на юни. Там ценителите на чистия въздух ще могат да събират здравословен тен само на 5 минути срещу 12 лева за възрастни. В цената са включени шезлонг и чадър. Хлапетата ще се забавляват на половин цена.

Басейнът на комплекс "Макси" в полите на Нитоша също ще отвори до броени дни. За градски плаж и разхлада в летните жеги хората ще броят по 12 лева вход от понеделник до четвъртък, като срещу таксата получават сянка и шезлонг. От петък до неделя пък цената ще е 15 лева. Хлапетата до 12 г. пък цяло лято ще се забавляват в градската къпаля срещу 6 лева.  
Подкрепи Economic.bg