ЧЕЗ инвестира 2,6 млн. лв. Ловеч

Сред по-големите проекти е изграждане на нов трафопост

7054 ~ 1 мин. четене

ЧЕЗ планира да инвестира 2,6 млн. лв. в електроразпределителната мрежа на Ловеч, съобщиха от компанията.

Главният оперативен директор на дружеството Петър Баран подписа меморандум за дългосрочно сътрудничество с общините от област Ловеч и представи пред местните власти инвестиционната програма на дружеството. Визитата е част от поредица от срещи на мениджмънта на ЧЕЗ с местните власти от общините в Западна България.

„В инвестиционните си намерения ЧЕЗ винаги е била водена от една основна цел – подобряване на услугите за нашите над 2 млн. клиенти. Ако съоръженията по мрежата на компанията не бъдат обновени своевременно, това може да доведе до зачестяване на авариите и да създаде допълнителни неудобства на гражданите и за бизнеса. Надяваме се с подкрепата на местните власти и на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране да можем да осигурим на нашите клиенти услуга с най-високо европейско качество”, каза Петър Баран.

През последните 7 години ЧЕЗ е инвестирала 17,5 млн. лева в електроразпределителната мрежа на Ловешка област. През 2012 г. компанията планира да вложи 2,65 млн. лева за повишаване на качеството и сигурността на захранването в областта. Сред по-големите проекти, които ще бъдат реализирани, са изграждане на нов трафопост с кабелни линии средно и ниско напрежение в град Троян и подмяна на стари кабели 20 киловолта в град Ловеч. 

Подкрепи Economic.bg