Безуханова: Президентът да наложи вето на актуализацията на бюджета

АЕЦ "Белене" не трябва да се строи, убедена е основателката на интернет платформата "България може"

84 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Президентът трябва да наложи вето на актуализацията на бюджета, защото тя се прави непрозрачно. Това мнение изрази в ефира на Нова телевизия Саша Безуханова, основателката на интернет платформата "България може" и ръководител на направление в НР за работа с публичния сектор в 63 развиващи се пазари.

Тя е убедена, че АЕЦ "Белене" не трябва да се строи. "Дебатът за развитие на енергетиката в България не трябва да се прави на парче. Не трябва да решаваме дали цените ще паднат с 3 или 5%, а да имаме ясна визия", добави Безуханова.

"България може" е проект срещу олигархията и задкулисието. Искаме да обединим хората около принципите на морала", поясни Саша Безуханова. По думите й проектът цели да се дискутира по важни за обществото теми и бъдещи приоритети, сред които бъдещото развитие на образованието, индустрията, енергетиката, държавното управление и ефективността му.

"Не мисля, че вече ще има правителство, което ще си позволи да извършва политика без да се съобрази с гражданите. "България може" не е партиен проект. Нямаме намерение да го правим партия. Няма нищо лошо България да се управлява от експерти", каза още Безуханова.

Подкрепи Economic.bg