„Билла“: 85% от продаваните зеленчуци са български

Голяма част от сезонните плодове в магазините на веригата също били родно производство

Автор: Силвия Георгиева

Над 85% от зеленчуците и голяма част от сезонните плодове в "Билла България" в момента са българско производство. Това твърдят от търговската верига в съобщение изпратено до медиите. Повод за разпространената информация са инициираните масови проверки от Националната агенция по приходите (НАП) за произхода на плодовете и зеленчуците в големите търговски вериги в страната.

Търговските вериги бяха част от проверяваните обекти, като екипи от няколко ведомства направиха акции по граници, големи и малки тържища, с което направиха опит да пресекат нелегалния внос на плодове и зеленчуци. "Акцията бе организирана вследствие на скорошни протести на български зеленчукопроизводители", пишат от "Билла".

От търговската верига твърдят, че НАП е проверила редица магазини на компанията в цялата страна.

"Продуктите на българските производители винаги са били с приоритет в "Билла България". Затова и компанията участва в множество инициативи за подкрепа на местните производители на плодове и зеленчуци. Един от начините, по които веригата улеснява по-малките производители е, като превозва тяхната продукция от градината до магазина", каза Николай Петров, изпълнителен директор на "Билла България".

Коментари: 0