Бисер Миланов-Петното окупира чужд имот

Соченият за провокатор на протестите не плаща наем и заплашва собственичката на къщата

128 ~ 2 мин. четене

Бисер Миланов, по-известен като "Петното", и още около 15 души са окупирали чужд имот без да плащат наем, а собственичката на къщата не може да се добере до нея, съобщава bTV. Тя разказва, че през лятото на миналата година сключила договор за наем с Йордан Бонев, без да знае, че той е председател на движението на Миланов - „Свобода". Контактите със собствениците поел Миланов. След два платени наема заявил, че има финансови трудности.

Соченият за провокатор от протестиращите през лятото и участник в срещи с премиера Пламен Орешарски заплашил неколкократно собственичката Анжелика Шварц с думите "ще съжаляваш" при неин опит да си получи наема, а след това и екип на bTV. Петното размаха цигара пред лицето на репортера на телевизията. "Mахни го този микрофон" и „Aбе, ти ли ще ми кажеш къде да ходя" бяха думите му към екипа медията.

Оказва се, че никой не може да задължи тези хора да напуснат къщата на Анжелика. Тя подала сигнал срещу Миланов и Бонев в полицията. Те ѝ отвърнали със същото - клеветяла ги пред "спонсорите им".

От репортажа се вижда как Бисер Миланов се обаджда в полицията, след като журналистката го потърси за коментар. „Имаме проблем с някакви журналисти. Нахълтали са в един имот и снимат", каза им той.

Един след друг, два полицейски екипа се отзоваваха на сигнала на Миланов. Около 19 ч вечерта Анжелика и екипът на телевизията са отведени в полицията. Джипът на Миланов е пуснат да се движи свободно, а журналистите са отведени до районното под ескорт, за да дадат сведения за случилото се, а Миланов - да подаде жалба срещу тях. След разпит Миланов и хората му са били освободени.

Междувременно в социалните мрежи се готви протест пред окупирания от Бисер Миланов-Петното частен имот.

Коментари: 0