Бившият директор на Globul става шеф на М-тел

Андреас Майерхофер ще се върне в Aвстрия

372 ~ 1 мин. четене

Танасис Кацирубас - бивш главен изпълнителен директор на втория по големина мобилен оператор в България Globul, ще поеме поста на главен изпълнителен директор на първият и най-голям телеком у нас - "Мобилтел". От 1 октомври 2013 г. Кацирубас ще замени Андреас Майерхофер, който след 7 години в "Мобилтел", пет от които начело на компанията, ще се върне в Aвстрия.

Кацирубас ще съвместява отговорностите на главен изпълнителен и главен маркетингов директор на "Мобилтел", съобщиха от оператора. Мартин Липауц, понастоящем главен маркетинг директор на "М-тел", напуска Telekom Austria Group по свое желание.

Танасис Кацирубас има над 20-годишен опит в областта на телекомуникациите, част от който в няколко мобилни оператори в Югоизточна Европа. Преди да поеме поста главен изпълнителен директор на Vip Mobile през май 2010 г., той беше главен изпълнителен директор на Globul - от 2002 г. Кацирубас е работил за GERMANOS AEBE и гръцкия мобилен оператор STET HELLAS.

"Мобилтел" е най-добрата марка на българския телекомуникационен пазар и безспорен лидер. Ето защо смятам да продължа да развивам тази здрава основа, изградена от моите предшественици и с нетърпение очаквам успешно да ръководя втория по големина филиал на Telekom Austria Group към нови цели", каза Кацирубас.

Под ръководството на Андреас Майерхофер "Мобилтел" запази стабилна позиция на пазарен лидер. С придобиването през 2010 г. на "Мегалан Нетуърк" и "Спектър Нет", компанията направи сериозна стъпка в своето развитие - позиционира се като цялостен телеком оператор, предлагащ мобилни и фиксирани продукти и услуги.

През септември 2012 г. под негово ръководство "Мобилтел" променя изцяло своята корпоративна идентичност, за да покаже вече заложената стратегия за позиционирането си като цялостен телеком доставчик.

Подкрепи Economic.bg