Бизнесът и синдикатите призовават за 200 дни толеранс към новия кабинет

За загърбване на конфронтацията в името на стабилността в държавата призовава Божидар Данев

172 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

200 дни толеранс от страна на хората към новия кабинет. За това призоваха представители на бизнеса и синдикатите в ефира на bTV. Целта е "да се прояви разум и уважение към икономиката на страната".

Председателят на българската стопанска камара (БСК) Божидар Данев смята, че политическите сили в страната трябва да загърбят конфронтацията в името на стабилността на държавата, привличането на нови инвестиции и създаването на нови работни места.

"Икономиката е в дъното на всичко - без нея няма доходи и не можем да излезем от тази криза, чиито размери не разбираме", добави още той.

Според него първата задача на новото правителство е да привлече нови инвестиции в страната, тъй като именно липсата на работа "засилва емиграцията, битовата престъпност и създава напрежение в обществото".

Шефът на КНСБ Пламен Димитров препоръча първата задача на новия кабинет да бъде ревизия на бюджета. По думите му оптимизирането на разходните политики може да доведе до осигуряването на допълнителни средства от несъбрани акцизни стоки.

Пламен Димитров смята, че "трябва да се види ударът по сивия сектор" и има нужда от въвеждане на "необлагаем минимум, който може да предизвика дупка в бюджета, която може да бъде компенсирана с допълнителни приходи", обясни още той.

Подкрепи Economic.bg