Бойко Борисов подава оставка

Премиерът призова за разпускане на парламента

184 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Премиерът Бойко Борисов по обяд ще депозира оставката на правителството. Това каза премиерът в Народното събрание.

"Държавата има нужда от нов кредит на доверие. Хората да определят как ще се управлява от тук нататък. За близо 4 години направихме максималното - договорихме нов бюджет, всички фондове са отворени, няма нито едно спряно евро. Сега след като проведем редовното заседание на Министерски съвет, ще подадем оставка". Той посъветва и за разпускане на Парламента.

"Не мога да гледам парламент, ограден с ограда. Това не е цел - да се пазим от хората. Затова дойдох да ви кажа лично, след като така са поставени въпросите. Държавата има нужда от нов кредит на доверие. Хората да определят как ще се управлява отсега нататък", каза Борисов.

"Аз няма да участвам в управление, в което полицията се бие с хората и няма политически дебат, а ще се плашим с протести. Опозицията се оправдава с протести", каза премиерът от парламентарната трибуна. "Добре, щом народът иска улицата да управлява държавата - да го направим", добави той.

"Благодаря на всички, които са ни подкрепяли. Ще завършим заседанието днес и по надлежния ред ще депозирам оставката на кабинета. Желая ви лек ден", завърши Борисов.

Подкрепи Economic.bg