Бойко Борисов ще открие международно авиошоу

Над 20 леки самолета ще полетят към морето по два маршрута

Министър-председателят Бойко Борисов ще открие авиошоу, с което ще бъде отбелязана 100-годишнината от първия полет на български самолет, съобщиха от правителствената пресслужба. Събитието ще започне утре, 24 август. Въздушното шоу започва с въздушната обиколка на България.

Събитието се провежда под патронажа на министър-председателя. По време на официалната церемония Борисов ще обяви старта на демонстративен полет на о. р. полковник Свилен Иванов. Заедно с премиера ще бъде и министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски.

Въздушната обиколка на България започва от летище София. Над 20 леки самолета ще летят към морето по два маршрута. Срещата им е в Приморско, откъдето ще преминат по цялото крайбрежие до Балчик.

Организатори на мероприятието са Инициативен комитет, включващ "Асоциацията на собствениците на въздухоплавателни средства и пилотите в България", "Албена" АД, "Интерскай" АД, Фондация "Български ВВЦ", "Българската асоциация на леката авиация", летище София и Консорциум "100 години българска авиация".

Коментари: 0