Борисов: Изборите се задават, защото управляващите бързо ще похарчат парите

Според лидерът на ГЕРБ изборите ще са предсрочни и ще бъдат скоро, а резултатите от тях биха били „много различни”

100 ~ 1 мин. четене

„Изборите се задават, защото управляващите бързо ще похарчат парите“. Това каза председателят на партия ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран от Агенция „Фокус“. По думите на бившия премиер изборите ще са предсрочни и ще бъдат скоро, а резултатите от тях биха били „много различни”. Пред журналисти лидерът на най-голямата политическа сила в парламента не отхвърли възможността следващият вот да бъде произведен до края на годината.

Пред медиите Борисов използва възможността да отправи призив към „госпожата с цикламеното костюмче, наречена регионален министър” да не отлага отварянето на построената от неговото правителство отсечка, свързваща гара „Яна” с началото на автомагистрала „Хемус”. Официалното откриване на лота е насрочено за понеделник. Бившият министър-председател определи новите отсечки, построени от предходното управление като „разкошна работа” и възкликна: „Само ми откриват магистралите…”.

Бойко Борисов коментира дебатите около президентското вето над актуализацията на бюджета, като благодари на премиера Пламен Орешарски, че от парламентарната трибуна е опровергал „лъжите” на лидера на социалистите Сергей Станишев, че управляващите имат да връщат 800 млн. дълг, взет от ГЕРБ.

По думите му Европейската комисия е превела обратно всички пари „до стотинки” още на 4 април. Наред с това Борисов обвини мнозинството, че е организирало „поредния много зле скроен спектакъл”, като е докарало с автобуси привържениците на кабинета „Орешарски”, които подкрепиха управляващите, докато в парламента се обсъждаше ветото на държавния глава по промените в приходите и разходите на държавата.

Подкрепи Economic.bg