Борисов: Ще подкрепим всяко правителство в непопулярните мерки

Призовавам Сергей Станишев, Лютви Местан и Волен Сидеров да не се крият зад Пламен Орешарски, а да застанат начело на новото правителство, каза лидерът на ГЕРБ

120 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

За нещата, които са изключително важни за държавата, които и ние сме ги предлагали, ще можете да разчитате на ГЕРБ. С тези думи лидерът на партията Бойко Борисов се обърна към останалите три политически партии, които влязоха в парламента. От трибуната той изрази уверението си, че БСП и ДПС вече са се договорили и със сигурност ще създадат правителство в новото 42-ро Народно събрание.

"Който и да сформира правителство, който и да е на власт, ще получи от нас политическа подкрепа за извършване на непопулярни мерки", каза Бойко Борисов. "Всичко друго е политиканстване и значи да режем корените на държавата, след което никой няма да успее да ги възстанови", добави той.

Той категорично заяви, че водената от него партия ще бъде в опозиция и е готова да обсъжда всякакви важни теми - икономика, финанси, доходи и др.

"Призовавам тримата лидери на парламентарно представените партии - Сергей Станишев, Лютви Местан и Волен Сидеров да не се крият зад Пламен Орешарски, а някой от тях да прояви смелост и да поведе правителството, което те тримата ще предложат", каза Борисов.

Той заяви, че ГЕРБ е била създадена и е спечелила широка обществена подкрепа. "Ние сме доказали, че можем да работим за страната и без постове във властта", каза Борисов.

Подкрепи Economic.bg