Борисов: Трябва да харчим толкова, колкото произвеждаме

С всеки малък ръст на икономиката вдигаме заплати и пенсии, каза още министър-председателят

„Искаме да вдигнем и пенсиите, и заплатите, но трябва да харчим толкова, колкото произвеждаме“. Това каза пред bTV министър-председателят Бойко Борисов.

Той даде за пример Гърция, която е харчила много и сега е в криза и Европа и помага. „Те са наши съседи и е важно да се оправят бързо“, допълни Борисов.

"Има нещо, което плаши всички премиери в света – Международният валутен фонд. Когато дойдат те, налагат най-тежките мерки, обикновено намаляване на пенсии, заплати. Те казват така – разумните политики осигуриха устойчивост на България", каза още премиерът.

„Какво от това, че социалист ще управлява Франция. Социалистите в Гърция са едва трети“. Така той отговори на върпос как ще коментира победата на Франсоа Оланд.

„Всички сме за растеж, но първо трябва да има ръст на икономиката. С всеки малък ръст на икономиката ние вдигаме заплати и пенсии. Имаме много много работа и тежки реформи“, категоричен беше премиерът.

Той каза още, че хората имат какво да ядат, а когато станат и инфраструктурните проекти ще "станат по-щастливи, богати и с повече работа". "И младите хора, като се върнат от чужбина ще им харесва повече", допълни той.

Коментари: 0