Борисов е поканен на първата копка на "Южен поток"

Официалната покана от руска страна са получили и енергийният министър Делян Добрев и шефът на Български енергиен холдинг Михаил Андонов

Премиерът Бойко Борисов е получил покана да присъства на тържествената първа копка на "Южен поток", предаде "Стандарт". Събитието е насрочено за 7 декември край руския град Анапа,  откъдето ще тръгва тръбата, за да излезе през Черно море край Варна.

Официалната покана от руснаците е и до енергийния министър Делян Добрев, както и до шефа на Български енергиен холдинг Михаил Андонов. Очаква се Владимир Путин да събере на копката държавните ръководители на всички страни, които участват в проекта. Засега обаче не е ясно дали Борисов ще уважи церемонията. В програмата му до края на годината няма планувано посещение в Русия, заявиха правителствени източници.

Очаква се на 15 ноември в страната ни да пристигнат шефовете на "Газпром" за взимането на окончателното решение за строежа на "Южен поток" у нас. Тогава ще бъде подписан и новият договор за доставка на руски газ.

Коментари: 0