Ботев ухажва руснаците със СПА туризма и балнеолечението

Ресорният зам.-министър представи пред Александър Радков инвестиционните предимства, които България дава заради членството си в Европейския съюз

220 ~ 1 мин. четене
Автор: Силвия Георгиева

Зам.-министърът на икономиката и енергетиката, с ресор туризъм - Бранинир Ботев ухажва руснаците с възможностите в България за СПА туризъм и балнеолечението. По време на срещата си в Москва с председателя на Руската държавна агенция по туризъм Александър Радков, Бранимир Ботев е запознал домакините си с подготвяната национална стратегия за развитие на туризма в България и е предложил Русия да инвестира в развитието и изграждането на туристически обекти в нашата страна, съобщиха от икономическото министерство.

След като обърна специално внимание на СПА туризма и балнеолечението, Ботев заяви, че това са области, в които  разполагаме с огромен потенциал. Възможности за засилено двустранно сътрудничество има и в областта на детския, културния и православния поклоннически туризъм.

Бранимир Ботев запозна Александър Радков с развитието на ски- и медицинския туризъм у нас и предложи туристическия обмен с Русия да използва и връзките между регионите в двете страни, включително за лечение на професионални заболявания.

Ресорният зам.-министър представи пред Александър Радков инвестиционните предимства, които България дава заради членството си в Европейския съюз, включително и възможността да бъдат използвани еврофондове.

Двете страни се обединиха около идеята България да организира специален инвестиционен форум, на който пред руски инвеститори да бъдат представени конкретни проекти в областта на туризма, както и туристическите възможности на българските курорти.

Подкрепи Economic.bg