Бракуваха 1300 кг продукти

Проверките в хотелите, предлагащи „all inclusive”, продължават

Близо 5000 проверки в цялата страна са извършили инспекторите от Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) през изминалата седмица, съобщиха от ведомството. Проверени са обектите от търговска мрежа и обществено хранене, производствени предприятия и складове за съхранение и търговия с храни.

Издадени са 290 предписания и 110 акта за установяване на административно нарушение. С временно преустановена дейност са 6 обекта. Възбранени и бракувани са общо 1 290 килограма хранителни продукти. Инспектори от Областната дирекция по безопасност на храните във Варна са открили в склад 800 килограма млечни продукти без документи за произход, като цялото количество е бракувано.

Продължават и засилените проверки в обектите от търговска мрежа и обществено хранене по морските курорти в регионите Бургас, Варна и Добрич.

Проверени са 256 обекта, в това число 31 обекта предлагащи услугата „all inclusive”. Издадени са 34 предписания и са съставени 20 акта за установяване на административно нарушение.

Насочени за унищожаване са 18,5 килограма малотрайни колбаси поради изтекъл срок на годност, както и 1,3 килограма миди.

Констатирани са несъответствия в поддържането на системите за самоконтрол, липса на етикетировка, неправилно съхранение на храни, наличие на храни с изтекъл срок на годност.

Коментари: 0