Българите изпратиха 9 милиона SMS-а за Великден

Толкова са изпратени в мрежата на Мтел и Виваком за празниците

Близо 8,8 милиона текстови съобщения са изпратили българите, за да честитят на близки и приятели валикденските празници. Това сочат данните на два от мобилните оператори в страната - Мтел, Глобул и Виваком.

С над 2,5 милиона кратки съобщения клиентите на Мтел се поздравиха за тазгодишния Великден. SMS-честитките са разменени в мрежата на телекома във времето от 22:00 часа на 19 април до 24:00 часа на 20 април.

Кратките съобщения си остават лесен и удобен начин да поздравиш близки и приятели за празниците.

Голяма част от потребителите предпочитат пък MMS-честитките, защото чрез тях съчетават текст и картина в поздравителното съобщение. 

От 22:00 ч. на 19 април 2014 г. до 24:00 ч. на 20 април 2014г. в мрежата на VIVACOM са разменени 3,1 милиона кратки съобщения, което е с около 100 хиляди повече в сравнение с миналата година.

Нарастването в броя на изпратените SMS-и е в резултат на популярността сред клиентите на новите пакети на VIVACOM със съобщения +SMS&MMS, както и на специалната поздравителна услуга Великденски картички, която бе стартирана специално по случай празника, съобщиха от телекома.

Абонатите на "Глобул" са се поздравили с над 3,14 млн. кратки текстови съобщения

Коментари: 0