България ще получи помощ от ООН за бажанците

Това стана ясно след срещата на премиера Пламен Орешарски и регионалният представител на Върховния комисариат за бежанците на ООН за Централна Европа Монсерат Вие

112 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

България ще получи техническа помощ за бежанците от Върховният комисариат на бежанците на ООН, съобщиха от правителствената пресслужба. Това стана ясно след срещата на премиера Пламен Орешарски и регионалният представител на Върховния комисариат за бежанците на ООН за Централна Европа Монсерат Вие.

”Тези хора бягат заради война, конфликт и страдания и на тях им трябва сигурност. Това са хора, родители, деца, които са видели как загиват техни близки и как изчезват домовете им и именно заради това са дошли в България, за да намерят сигурността", отбеляза Монсерат Вие, като заяви, че България ще получи цялата подкрепа, от която се нуждае.

Тя изрази убеденост, че ЕК също ще предостави подкрепа на една от своите държави-членки, която се намира толкова близо до границата на страната, в която се намира конфликтът, както е България..

"С удовлетворение отбелязвам, че представителите на гражданското общество, неправителствените организации вече участват в подпомагането. Убедена съм, че Държавната агенция за бежанците по всякакъв начин ще положи усилия да се погрижи за бежанците и за търсещите убежище“, добави г-жа Вие и изрази благодарността си към страната и към българския народ, че са приели бежанците.

По отношение на ситуацията в Сирия, тя изрази надежда, че конфликтът ще бъде потушен и хората ще намерят живот в безопасност.


Подкрепи Economic.bg