Българската Walltopia ще изгражда 30 катерачни центъра в Китай

Kомпанията сключи стратегическо споразумение в присъствието на президента Росен Плевнелиев

4061 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Световният лидер в изграждането на изкуствени катерачни стени Walltopia сключи стратегическо партньорствo с Джихуа Груп (Jihua Group), част от китайския холдинг Xinxing Cathay International Group. Меморандумът за партньорство бе подписан в рамките на Българо-китайски бизнес-форум, който се проведе на 14 януари в Пекин. Свидетели на подписването бяха Президента Росен Плевнелиев, висши държавни служители и представители на водещи български и китайски компании. Споразумението между Walltopia и Джихуа Груп е за изграждане  на между 30 до 50 катерачни центъра в Китай в следващите пет години.

"Доволни сме, че стъпваме на втория най-голям пазар в света. Миналата година си го поставихме за цел и още тази сме на път да го осъществим", коментира изпълнителният директор и собственик на Walltopia Ивайло Пенчев.

Walltopia е световен лидер в изграждането на изкуствени катерачни стени. Компанията има над 16 години опит и реализирани проекти в 50 страни на шест континента. От 2013 г. Walltopia притежава сертификат за инвеститор Клас А. През 2012 компанията получи награда на форума "Иновации и конкурентоспособност" в област "Пазарно лидерство", а в края на 2011 година беше отличена с първа награда на сп. Forbes в категория "Развитие на бизнеса".

Очаквайте нашето интервю с Ивайло Пенчев следващата седмица.

Коментари: 0