Българските стоки в големите вериги може да са с облекчени условия

Животновъдите ще могат да ползват пасища от Държавния поземлен фонд без търг

76 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Водят се разговори с представители на големите търговските вериги в България за по-облекчени условия към българските производители и родната ни продукция. Това съобщи земеделският министър Димитър Греков, който днес се срещна с представители на Националната асоциация на млекопреработвателите.

Министърът и представителите от бранша са обсъдили проблемите на животновъдите и млекопреработвателите. Греков е посочил, че министерството работи за тяхното преодоляване и информира за конкретни мерки, които се предприемат в тази посока.

Той подчерта, че една от важните стъпки в защита на интересите на животновъдите е те да могат да ползват пасища от Държавния поземлен фонд без търг, което ще стане възможно с подготвените промени в Закона за собствеността и ползването на земеделските земи.

На срещата млекопреработвателите предложиха в Програмата за развитие на селските райони да бъдат включени специфични мерки за подкрепа на отрасъла, сред които подпомагане на планинското животновъдство и увеличаване на заетостта в тези региони. Министър Греков посочи, че сега е моментът те да бъдат обсъдени и разгледани от екипа на МЗХ.

Подкрепи Economic.bg