Булсатком ще компенсира потребителите за липсата на bTV

От кабелния оператор съобщиха, че от днес спират излъчването на каналите на bTV Media Group до постигането на нови "приемливи условия"

204 ~ 2 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Булсатком и bTV Media Group не са успели да стигнат до споразумение и кабелният оператор е преустановил излъчването на всички канали на медийната група. От днес, 2-и януари клиентите на операторът вече не могат да гледат каналите на медията, заради което ще бъдат компенсирани с отчисление от месечната такса за времето от прекъсването на сигнала, до момента на неговото възстановяване.

"Въпреки усилията на сателитния оператор да постигне нова договореност с приемливи за абонатите си условия, до споразумение към момента не се е стигнало", се казва в официалното съобщение на Булсатком. От компанията информират, че сигналът ще бъде възстановен при  достигане на справедливо решение за всяка страна, включително и за многобройните си абонати.

Компанията ще компенсира своите клиенти за причиненото неудобство със отчисление от месечната такса за всеки абонат за времето от прекъсването на сигнала, до момента на неговото възстановяване. Операторът ще оказва и съдействие за настройка на телевизионните приемници на клиентите си за приемане на ефирен сигнал.

"Спирането на програмите не зависи от волята на Булсатком, тъй като договорът им първо беше едностранно преустановен още преди неговото изтичане, а за времето между Коледните и Новогодишни празници до ново споразумение не се е стигнало", се казва още в становището. "Компанията полага всички усилия за излизане от създалата се ситуация като води активни преговори с bТV Media Group за достигане на максимално приемливи за абонатите си условия", съобщават още от оператора.

Булсатком е изцяло българска фирма, която оперира на българския пазар и обслужва български потребители. Това задължава ръководството на компанията да съобразява търговските си договори изцяло с финансовите възможности на българските домакинства, които в условията на продължителна криза не позволяват каквото и да е повишаване на месечните такси на услугите.

Ръководството на компанията се надява на по-гъвкав подход и конструктивност при воденето на преговори, за да се постигнат с bТV Media Group договорености от взаимен интерес и най-вече в защита интереса на многобройните потребители на услугите на двете компании.

Подкрепи Economic.bg