„Булсатком“ вижда сближаване с bTV

Сателитният оператор е изпратил писмо до телевизията, с което иска позволение да възстанови сигнала на ефирната телевизия bТV в мрежата си

356 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Водени от постепенното сближаване на позициите на bTV Mедия груп и "Булсатком" при настоящите преговори, Ви предлагаме с Ваше изрично писмено съгласие, да възстановим сигнала на ефирната телевизия bТV в мрежата си. Това е съобщението на сателитния оператор, изпратено до телевизията и медиите.

"За да се избегне генерирането на дълготрайни негативни ефекти върху пазарните позиции на "bTV Mедия груп" ЕАД и "Булсатком" АД, но най-вече ефекта за потребителите, които за наше огромно съжаление са основен потърпевш от спора, Ви предлагаме, при Ваше изрично писмено съгласие, "Булсатком" АД да възстанови сигнала на ефирната телевизия bТV в мрежата си, a преговорният процес за пакета програми да продължи. Ефирният канал е с голямо обществено значение и е лицензиран за достъп до всички зрители", пише в съобщението.

Спорът между оператора и телевизията започна преди Коледа, когато bTV обвини "Булсатком", че укрива реалния брой на абонатите си, въз основа на който се определя таксата за излъчване на телевизията от оператора.

От своя страна сателитният оператор се оплака, че bTV го изнудва с неприемливо високи цени за пакета си от телевизионни канали.

Подкрепи Economic.bg