Бургас или Пловдив поемат свиленградската митница

До седмица ще се знае какво точно ще се случи, каза Симеон Дянков

Свиленградската митница може да престане да съществува в този вид и да се прехвърли към Бургас или към Пловдив, съобщи в Бургас министърът на финансите Симеон Дянков. "Необходими са реформи в Свиленградската митница. Ще знаем някъде до седмица какво точно ще се случи", уточни той.

Вчера шефът на агенция "Митници" генерал Ваньо Танов обяви, че ще поиска от Дянков Митница Свиленград да бъде закрита. Той посочи като причина заради лошите резултати, които митничарите са показали на теста за лоялност. По думите на генерала 17% от всичките 270 служители на ведомството са се провалили тотално на този тест, а други 40% са заведени от психолога в графа "контрапродуктивни". Те са признали в препитването за лоялност, че са правили нарушения на закона между 5 и 10 пъти. Освен това смятат, че е нормално да се лъже и краде като цяло в държавата.
 
Според Ваньо Танов обаче най-тежък е резултатът в големия процент митничари, които са си признали, че няма да издадата под какъвто и да е претекст свой колега, дори и да знаят, че той участва в корупционни схеми.

Коментари: 0