Бургас ще модернизира рибарското пристанище в "Сарафово"

Средствата ще са по оперативна програма за развитие на сектор "Рибарство"

Община Бургас ще модернизира рибарското пристанище в Сарафово. Това стана възможно, след като Министерският съвет учреди безвъзмездно право на строеж върху морското дъно в полза на община Бургас. Решението ще позволи доизграждане и разширение на рибарското пристанище "Сарафово" със средства по оперативната програма за развитие на сектор "Рибарство", съобщиха от правителствената пресслужба.

Пристанището е предназначено за домуване и престой на рибарски кораби. То се ползва за разтоварване на улов от прясна риба и аквакултури без да се извършва обработката им на място.

Инфраструктурата там се нуждае от реконструкция и модернизация за достигане на адекватен капацитет за безопасен престой и обслужване на рибарски кораби. Цели се и осигуряване на ефективно, безопасно и хигиенично оборудване за разтоварване и временно съхраняване на улова, както и за подобряване на работните условия.

Реализирането на проекта е предпоставка за създаване на условия за устойчиво развитие на рибарството и аквакултурите в региона.

Коментари: 0