Carlsberg ще инвестира 3.5 млн. лв. в шуменската си фабрика

Общите вложения на датския пивовар в Шумен ще достигнат 90 млн. лв.

292 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

"Карлсберг България", която е част от базираната в Копенхаген Carlsberg AS, планира да инвестира през 2013 г. близо 3.5 млн. лв. в шуменската си пивоварна, която произвежда разпространения бранд бира "Шуменско". Освен в производствената база, част от средствата ще бъдат използвани и за маркетингови активности в подкрепа на марката "Шуменско", съобщиха от компанията.

След вложените през тази година средства общият размер на инвестицията на Carlsberg AS в Шумен ще надхвърли 90 млн. лв. Цифрите бяха представени от изпълнителния директор на компанията Габор Бекефи при посещение в пивоварната в Шумен. Той категорично заяви, че "Карлсберг България" ще продължи инвестиционната си програма въпреки макроикономическата среда и динамиката на пазара, защото вярва във възможностите за ръст през следващите години.

Бекефи, който наскоро пое управлението на българските заводи на Carlsberg, обяви и старта на националната промоция на "Шуменско", в която феновете ще имат възможност да спечелят 1 милион бири.

Подкрепи Economic.bg