Carrefour може да съкрати 500 служители във Франция

Веригата за търговия на дребно продължава да губи пазарен дял във Франция

Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Втората най-голяма верига за търговия на дребно - френската Carrefour може още през следващата седмица да разкрие плана си да съкрати между 500 и 600 работни места във Франция. Информацията е на синдикалните организации, цитирана от Reuters.

Френският вестник Le Figaro писа по-рано, че ще има две вълни на съкращение, които ще засегнат около 500 служители. Според изданието това ще се случи през следващата година, а веригата се надявала да няма трета вълна.

"Като се базираме на това, което знаем смятаме, че ще бъдат съкратени между 500 и 600 работни места в главните офиси на компанията във Франция", каза Серж Корфа от синдиката CFDT.

Другата синдикална организация - Force Ouvriere, представена от Деян Терглав пък заяви, че съкращенията могат да достигнат 1 000 души. По неговите думи на мениджърите е разпоредено да не подновяват изтичащите трудови договори на служителите.

Говорителят на Carrefour каза, че са свикали среща с работническите организации за сряда, ден преди новият главен изпълнителен директор Жорж Пласат да представи финансовите резултати за първото полугодие. Той обаче отказа да коментира спекулациите за освобождаване на работни места.

При заемането на поста през май Пласат обяви, че ще са нужни три години, за да може търговската верига да се стабилизира финансово. Веригата губи пазарен дял във Франция, от където идват 43% от продажбите.

Коментари: 0