Цецка Цачева закри 41-вото Народно събрание

Председателят удари последния звънец точно в 9:57 ч. днес

Снимка: БГНЕС

3659 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Точно в 9:57 ч. председателят на парламента Цецка Цачева удари звънеца, с който закри последната пленарна сесия на 41-вото Народно събрание. Заключителното заседание започна в 9 ч., а дневният ред включваше единствено изказвания на един член от всяка парламентарно представена група и на самия председател.

"41-вото Народно събрание даде сериозен принос в демократичната парламентарна публичност. За първи път се направи публичен регистър за гласуванията на народните представители, както и публичен регистър на сътрудниците на депутатите", посочи Цачева. Според нея трябва да има нови правила за парламентарния контрол.

"Днес този парламент си отива предсрочно. Времето му да се разпусне настъпи, чувстваме го всички в тази зала, всички в България. В изявленията на групите се чуха обвинения към мнозинството. Аз нямам право на оценка и политическо пристрастие днес, но съм убедена, че отговорът е комплексен. Народът е този, който се намеси, когато трябва да се коригира посоката, която е избрана. Днес сме стреснати от народния вик. Много болка ни съпровождаше през всичките години на прехода и то отприщи гнева на хората. Не ни отмина ориста да изживеем този гняв. Викът на народа, който разтърси България, ще има смисъл и полза, само когато се канализира в свободен и демократичен вот", каза още Цачева в изявлението си.

"Когато този парламент си отива, добавя опит, какъвто и да е той. Благодаря на всички за свършената работа, благодаря на администрацията", завърши Цачева.  

Подкрепи Economic.bg