Цецо Соколов стана най-добър диагонал в Световната лига

Българинът стана най-резултатният играч с цели 76 точки на финалите в Аржентина, а в цялата надпревара с 285 точки

Автор: Божидара Иванова

Цветан Соколов бе определен за най-добър диагонал в Световната лига и попадна в идеалния отбор на турнира за 2013 година. Българинът стана най-резултатният играч с цели 76 точки на финалите в Аржентина, а в цялата надпревара с 285 точки. Той изпревари италианеца Иван Зайцев, който завърши общо с 283 точки, 76 от които във финалите.

В идеален отбор за 2013 г. попадат Цветан Соколов (България), Иван Зайцев (Италия),  Бруно (Бразилия), Николай Павлов (Русия), Марио -либеро (Бразилия).

Индивидуални награди по постове получиха и Иван Зайцев (Италия) за най-добър посрещач. Втори най-добър посрещач стана бразилеца Рикардо Лукарели. Най-добър централен блокировач в Световната лига за 2013 г. е Димитрий Мусерский от Русия. Втори най-добър централен блокировач стана италианеца Емануеле Бирарели.

Награда за най-добър либеро получи Марио от бразилския отбор, а за най-добър разпределител съотборникът му Бруно. Награда за най-полезен играч в Световната лига по волейбол взе руснакът Николай Павлов.

Българският национален отбор по волейбол бе на крачка от спечелване на бронзов медал в Световната лига. В мача за третото място в тазгодишната надпревара България загуби драматично с 2:3 гейма от Италия. За първо и второ място се бориха Русия и Бразилия, като руския отбор си извоюва трета победа на финалите.

Коментари: 0