ЧЕЗ е инвестирала 3.3 млн. лв. в дистанционно отчитане

Чешкото електроразпределително дружество възнамерява да постави още 2 284 електромера с отдалечено отчитане до края на годината

Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Чешкото електроразпределително дружество "ЧЕЗ Разпределение България" e инвестирало досега 3.3 млн. лв. за за закупуването и поставянето на близо 21 000 електромери с дистанционно отчитане. От дружеството обясниха, че от началото на годината досега са монтирани 716 броя, а до края на 2012 г. - още 2284 броя.

„Поставянето на електромери с дистанционно отчитане е част от стратегията ни да подобряваме обслужването на клиентите чрез внедряването на иновативни технологии. Модерните устройства носят редица ползи за потребителите ни - те изключват възможността за грешки от субективен характер при отчитане на електроенергията, позволяват да се контролира консумацията на електричество и бързо да се променят тарифните модели", каза Петър Докладал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

ЧЕЗ започна да поставя електромери с дистанционно отчитане през 2009 г. с началото на проекта за изграждане на единна система за дистанционно отчитане и управление на данните в Западна България. Най-много модерни измервателни уреди са монтирани в София, Кюстендил, Лом, Ихтиман, Дупница, Благоевград, Монтана.

Коментари: 0