ЧЕЗ и кметовете са обсъдили сметките за ток

От дружеството са обявили, че от всяка сметка за ток на стойност 100 лв. в ЧЕЗ остават едва 9.30 лв.

100 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Електроразпределителното дружество ЧЕЗ и кметовете от Софийска област са обсъдили възможните решения на проблема с високите сметки за ток. На срещата са присъствали кметове и представители на местните власти от Божурище, Елин Пелин, Костинброд, Радомир, Своге, Ихтиман, Горна Малина.

"Регионалният мениджър на ЧЕЗ за България Петър Докладал и мениджъри от групата на ЧЕЗ в България обсъдиха с Регионалното сдружение на общините "Център" ситуацията с високите сметки за електроенергия през декември 2012 г.", съобщи пресцентърът на компанията.

Представителите на дружеството са разказали за новата си кампания "Бъдете информиран", която представя на клиентите й структурата на цената на електроенергията. От нея се вижда, че от всяка сметка за ток на стойност 100 лв. в ЧЕЗ остават едва 9.30 лв. Останалите над 90 лв. отиват при други участници във веригата производство-пренос.

"Въпреки откритата от ДКЕВР процедура за отнемане на лицензите на "ЧЕЗ Електро" и "ЧЕЗ Разпределение" ние ще продължаваме приоритетно да изпълняваме своята основна мисия - да осигуряваме качествено електрозахранване на нашите клиенти. Разбираме притесненията на хората и сме готови да работим както с гражданските и потребителските организации, така и с местните власти и държавните институции за осигуряване на повече информация и яснота по всякакви въпроси, които интересуват потребителите", каза Петър Докладал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България", цитиран от пресцентъра.

Подкрепи Economic.bg