ЧЕЗ инвестира 2,7 млн. лв. в Кюстендил

Голяма част от парите ще бъдат вложени в модернизация на кабел

ЧЕЗ планира да вложи 2,7 млн. лева през тази година в електроразпределителната мрежа на Кюстендил. Голяма част от парите ще бъдат вложени в реконструкция и модернизация на кабели, изнасяне на електромерни табла извън границата на собствеността и изкупуване на енергийни обекти.

Регионалният мениджър на ЧЕЗ за България Петър Докладал подписа днес  меморандум за дългосрочно сътрудничество с кметовете от област Кюстендил и представи пред местните власти инвестиционната програма на дружеството за областта.

Средствата са заделени от одобрената инвестиционна програма на дружеството. Те обаче не са достатъчни, за да може ЧЕЗ да реализира своевременно всички проекти в областта и да разреши в по-кратки срокове казуса с изкупуването на електроенергийни съоръжения.

От дружеството съобщиха, че от стъпването си на българския пазар в края на 2004 г. досега компанията е инвестирала 18,59 млн. лева в електроразпределителната мрежа на област Кюстендил.

През февруари тази година ЧЕЗ изчисли, че през следващата година ще са необходими инвестиции в обем от 151 млн. лева, за да реализира най-неотложните проекти в електроразпределителната мрежа на Западна България.

Коментари: 0