ЧЕЗ влага 18 000 лв. в подмяна на кабел в Благоевград

Така ще гарантира сигурността и надеждността на захранването на 1000 битови и стопански клиенти на компанията

Първа копка за реконструкцията на кабел 20 kV, част от разпределителната мрежа средно напрежение на Благоевград, направиха днес регионалният мениджър на ЧЕЗ за България Петър Докладал, зам.- кметът на Благоевград Стоян Благоев и Стефан Апостолов, изпълнителен директор на „ЧЕЗ Разпределение България“. Инвестицията, която е на стойност 18 000 лева, ще гарантира сигурността и надеждността на захранването на 1000 битови и стопански клиенти на компанията.

Работата ще продължи десет дни. През този период не се предвиждат прекъсвания на електрозахранването. Проектът е част от програматa на ЧЕЗ за реконструкция на стари кабели 20 kV в града. До края на годината компанията планира да подмени 5 кабела 20 kV с обща дължина 2350 метра на стойност 128 хил. лева.

„Правим всичко възможно, за да предоставим европейско качество на услугите за клиентите си. Инвестираме в рамките на одобрената ни инвестиционна програма, но средствата, които държавният регулатор одобрява, са недостатъчни, за да обновяваме и развиваме мрежата с желаните темпове. За да изпълним ангажиментите си към своите клиенти в Западна България, компанията се нуждае от утвърдени инвестиции в размер на 151 млн. лева през следващата регулаторна година ”, каза Петър Докладал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

За сравнение през настоящата ценова година (1 юли 2011-30 юни 2012 г.) одобрените от регулатора инвестиционни разходи, възлизат на 111 млн. лева, а за предходните три години – по 71 млн. лева средногодишно.

През последните седем години ЧЕЗ е инвестирала 45  млн. лева в рехабилитация, модернизация и развитие на електроразпределителната мрежа на област Благоевград, като близо 16 млн. лева са вложени само в община Благоевград. През 2012 г. компанията планира да вложи 5,6 млн. лева за повишаване на качеството и сигурността на захранването в областта.

Коментари: 0