Чехи и поляци преоткриват Слънчев бряг

Прогнозите са за ръст на летовниците от Русия, Великобритания и Германия

Туристите от бившите соцстрани преоткриват родното Черноморие. Това сочат данните от предварителните записвания за ваканции в Слънчев бряг през летния сезон. 

"Стискаме палци за един добър сезон. Има заявен силен интерес от Полша, Унгария, Чехия, което означава, че си връщаме постепенно пазарите там", коментира пред Дарик радио Георги Николчев, член на УС на Съюза на собствениците в Слънчев бряг.

Тази година се очакват и повече гости от скандинавските страни. "След разпадането на "Алма тур" имаме заявки от доста нови фирми, които оперират с руски и скандинавски туристи", допълни Николчев.

С чартърите през този месец пристигат и първите туристи от Германия. Прогнозите са за ръст на летовниците от Русия, Великобритания и Германия.

Заради кризата хотелиери планират да задържат миналогодишните цени на нощувки и седмичните пакети. Почти без промяна ще остане и храната ресторантите на хотелите, увериха от бизнеса.

Родните туристи също са започнали да правят ранни записвания по хотелите в Слънчев бряг за почивките си през юли и август. Офертите за май излизат супер изгодно на мераклиите за морска ваканция. Големите комплекси влючват задължително спа екстра в цената, а семейните на юг от Бургас предлагат пакети за по 50 лв. за три дни. Двойна стая в романтичен изглед в къща за гости край морето може да се намери за цена между 20 и 30 лв.

Коментари: 0