Четири града на протест за КТБ

Вложители искат незабавно отваряне на банката

Четири града на протест за КТБ
196 ~ 1 мин. четене

Протести в 4 града ще проведат днес вложители на Корпоративна търговска банка (КТБ). Демонстрациите са планирани за София, Пловдив, Варна и Бургас.

Под тепетата протестът е предвиден за 17,30 ч. пред сградата на БНБ на улица "Райко Даскалов" 51, съобщава Дарик Радио. По същото време протести ще има и в останалите три града.

„Целта на протеста е незабавното отваряне на КТБ и нейното дъщерно дружество Търговска Банка Виктория. Ние - вложителите смятаме, че е недопустимо толкова време да бъдат блокирани средствата ни и настояваме нашите права като Европейски граждани да бъдат спазени. Ние - работещите в банката смятаме, че е недопустимо толкова време да бъдат блокирани средствата ни и настояваме нашите права като Европейски граждани да бъдат спазени.

Ние - работещите в банката смятаме, че е недопустимо толкова време до сега да не бъде създаден план за оздравяване на банката. Всички ние смятаме, че е пълен абсурд правителството и БНБ да ни обричат на тази мизерия, в която се намираме в момента благодарение на тяхното бездействие за решаване на проблема.

Настояваме веднага да започнат конкретни действия за отблокирането на сметките ни, както и план за мерки и срокове, в които ще се изпълнят. Настояваме нашите граждански права да бъдат незабавно спазени.", е позицията на Фейбук групата "КТБalive".

Коментари: 0