Цв. Василев се е предал на сръбските власти (обновена)

Ден след като е получен ордерът от Интерпол, банкерът се е явил в криминалната полиция в Белград, информират медиите в западната ни съседка

Цв. Василев се е предал на сръбските власти (обновена)
Невена Мирчева Автор: Невена Мирчева Автор: Николай Марченко

Мажоритарният акционер на Корпоративна търговска банка (КТБ) Цветан Василев се е предал на полицията в Белград, съобщава сръбската радио-телевизия b92, като се позовава на вестник Blic.

Изданието пояснява, че българският бизнесмен, за когото от правителството на България има издаден ордер за международно издирване през Интерпол, се е предал сам на Дирекция на полицията в Белград, която е била „по петите му“.  

Това се е случило около 11 часа днес в Дирекцията на криминална полиция в Нови Белград, където бизнесменът се е явил лично придружен от своя адвокат.

Предстои банкерът да застане пред съда, който да реши дали да го екстрадира към България по заповед на Интерпол. Новината идва, след като на 12 септември Софийски градски съд (СГС) отказа да уважи жалбата на Цветан Василев срещу задържането му.

Към момента има постановление за 72-часов арест, който обаче до момента не беше осъществен, въпреки намесата на Интерпол. Международният ордер е получен от властите на Сърбия едва вчера, на 15 септември.

Припомняме, че преди седмица Агенция Икономика (Economic.bg) цитира вътрешният министър на западната ни съседка Небойша Стефанович, който заяви пред медиите, че „не разполага с информация Василев да се укрива в Сърбия“.

„Никой не ми е поставил подобно питане, нито ми е дал такава информация, но ако има международна заповед за издирване, МВР има задължение да сътрудничи”, заяви тогава Стефанович.

Коментари: 0