Цветан Василев е в Белград

Той работи по оздравяването на банката, а прокуратурата знае къде е, заяви адвокатът му

Цветан Василев е в Белград

В Белград се намира мажоритарният собственик на КТБ Цветан Василев. Това съобщи адвокатът на банкера Константин Симеонов, който днес официално поема защитата му.

Моето пълномощно е подписано в Белград, където се намира Василев, съобщи Симеонов пред ТВ7. Според него в София това нещо много добре се знае. "Василев работи и не се укрива. Има много въпроси, по които трябва да работи - преди всичко за оздравяването на банката", каза още Константин Симеонов.

Според него Цветан Василев знае кой иска да съсипе Корпоративна търговска банка.

Адвокатът Константин Симеонов каза, че не влиза в задълженията на главния прокурор Сотир Цацаров да се занимава и се опитва да направи за оздравяване на КТБ. "Това не е негова работа - питайте него защо го прави. Ние с главния прокурор сме юристи, но по отношение на банката това е работа на икономисти и финансите", уточни още Симеонов.

Сегашното положение на Цветан Василев е неудобно за оздравяване на банката. Това е много сложно, но желанието да се прибере в България е налице. Според него фалита на банката е с непредвидими последствия за страната, коментира юристът.

Той потвърди, че има конкретен план за оздравяването на КТБ, който ще бъде внесен в БНБ, но ще е трудно да се приложи, ако Василев е в чужбина, както и ако се върне в България, но веднага бъде арестуван. Адвокатът вече е внесъл искане да бъде променена мярката за неотклонение на Василев.

Това трябва да стане така, че да не се пречи на самото дело. "Всички, които бяха обвиняеми по случая, са вече навън под домашен арест с парична гаранция. По тази причина искаме промяна на мярката за неотклонение", подчерта защитникът на Василев.

Целта, обясни Симеонов, е Василев да се прибере и да работи за оздравяването на КТб, без това да пречи на досъдебното производство и на събирането на доказателства.

Коментари: 0